Wintertenen symptomen

Heb ik wintertenen of niet? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je natuurlijk weten wat de symptomen zijn. Wist je dat de symptomen van wintertenen gemakkelijk te herkennen zijn? Wij helpen je een stukje op weg.

Mensen met een slechte doorbloeding, krijgen sneller en vaker te maken met wintertenen. Als je eenmaal een keer last gehad hebt van wintervoeten, herken je het de volgende keer direct. Maar wat zijn de wintertenen symptomen dan? Lees verder en kom er achter wat de symptomen van wintertenen zijn.

Wintertenen symptomen op een rij

Het is geen pretje om wintertenen te hebben. Herken wintertenen aan onderstaande symptomen.

Niet alleen de voeten

Wintertenen kunnen ook ergens anders dan de tenen ontstaan. De hielen, onderbenen, dijbenen, oorlellen, puntje van de neus of de handen kunnen de symptomen van “wintertenen” hebben.

Rode tenen

Rode tenen worden veroorzaakt doordat de doorbloeding niet helemaal verloopt zoals het hoort. Rode plekken kunnen ook blauwpaars worden.

Zere tenen

De huid op de aangetaste plek kan erg gevoelig worden. Het kan zelfs zo gevoelig worden dat het pijn doet. Schoenen aantrekken kan al erg pijnlijk zijn.

Jeukende tenen

De gevoelig geworden huid kan pijn doen, maar tegelijkertijd erg jeuken. Probeer bij jeukende tenen niet te krabben! Door te krabben, kan je de huid openhalen waardoor er infecties kunnen ontstaan. Het duurt een stuk langer voordat je voeten weer genezen zijn.

Gloeiend en branderig gevoel

Het voelt alsof de tenen een beetje gloeien of branderig zijn. Hierdoor voelt de huid erg gevoelig aan.

Zwellingen

Gloeiende, rode plekken zullen iets gaan zwellen. Dit is erg gevoelig, vooral als je (krappe) schoenen aantrekt.

Blaren

In ernstige gevallen kunnen er blaren op de zwellingen komen. Deze kunnen gaan ontsteken. Wees hier voorzichtig mee. Ga naar de huisarts als je er erg veel last van hebt.

Hoe lang blijven de symptomen?

Voor iedereen is het verschillend hoe lang de symptomen blijven. Erg gevoelige mensen kunnen tot wel 5 weken last houden.

Belangrijk is om je voeten direct uit de kou te houden. Als je dat doet, kunnen de klachten na 1 of 2 weken al weg zijn. Probeer daarna te voorkomen dat de klachten terugkomen.

Heb jij wintertenen?

Twijfel je na het lezen van de symptomen nog? Neem dan het zekere voor het onzekere en raadpleeg dan een arts!

Weet je wel 100% zeker dat je wintertenen hebt, dan heb je nu een aantal mogelijkheden. Je kan een zalf tegen wintertenen aanschaffen en zo deze nare kwaal te lijf gaan. Ook kan je jeukende tenen en zere tenen behandelen met simpele huismiddeltjes. De huismiddeltjes zijn goedkoop en helpen je om klachten te verminderen.