Wintertenen zalf

Je hoeft niet rond te lopen met winterteen klachten. Wist je dat er verschillende soorten zalven bestaan die de klachten kunnen verlichten?

In de natuur zijn er verschillende planten of kruiden die klachten van wintervoeten kunnen verminderen. Van die planten zijn ook zalven gemaakt! Er bestaan verschillende zalven die de klachten kunnen verlichten. Ben je geïnteresseerd in een zalf voor wintertenen? Lees dan verder en kies de zalf die het beste bij je past.

Wintertenen Zalf

Hieronder behandelen wij een aantal van de meest bekende en gebruikte zalven tegen wintertenen. Ook helpen deze zalven om de klachten te verminderen. Welke voor jou het beste is kunnen wij niet bepalen. Die keuze zal je zelf moeten maken. Lees ook altijd de bijsluiter.

Calendula crème

Calendela is de Latijnse naam voor “goudsbloem”. Goudsbloemen kunnen de huid helpen genezen. Ze hebben een ontstekingremmende werking. Dit is zeker gunstig wanneer je last hebt van wintertenen. Het gebruik van calendula zalf zal een verlichting voor je voeten zijn. De jeuk wordt minder en de huid zal sneller genezen. Let er wel op dat je de crème niet gebruikt wanneer je wonden hebt.

Vsm Cardiflor

In cardiflore crème zitten de plantenextracten van de Cardiospermum Halicacabum. Dit is de Latijnse benaming voor “blaasjeswingerd”. Deze plant werkt erg goed bij een geïrriteerde, rode huid met jeuk.

Vsm Abroflor Gel

Abroflor gel bestaat uit 10 % Abrotanum en voor 88 % uit Hamamelis Virginiana destillaat. Abrotanum is de Latijnse naam voor “citroenkruid”. Hamamelis Virginiana is de Latijnse naam voor “Amerikaanse toverhazelaar”. De Amerikaanse toverhazelaar heeft geneeskrachtige werkingen. Het helpt erg goed tegen bloedsomloopproblemen. Dit is erg gunstig voor wanneer je wintertenen hebt.

Vsm Abroflor zal het branderige en jeukende gevoel weghalen. Ook verzacht het rode plekken. De zalf mag je maximaal 3 keer per dag opsmeren.

Midalgan Forte

De zalf “Midalgan Forte” wordt normaal gesproken gebruikt bij spierpijn. De zalf stimuleert de doorbloeding in de huid. Om deze reden wordt de zalf ook wel bij wintertenen gebruikt.

Capsicum crème 0.075% FNA

Capsicum crème 0.075% FNA is alleen verkrijgbaar op recept. Capsicum is een stof dat terug te vinden in de Spaanse peper. Het stofje staat bekend om zijn zeer sterke geneeskrachtige werking. Het stimuleert de doorbloeding en is goed voor bloedvaten wanneer het gegeten wordt.

De capsicum crème 0.075% FNA zalf werkt erg goed tegen jeuk. Ook verdooft het de huid een beetje woordoor je minder pijn voelt.

Welke wintertenen zalf is het beste?

Eigenlijk is er geen 1 wintertenen zalf die de beste is. Het hangt er allemaal van af wat voor uitwerking het op jou heeft. Het is ook niet wetenschappelijk bewezen dat de zalven helpen. Wel zeggen gebruikers veel baat te hebben bij een zalf. Het beste is om een zalf te kiezen waarbij jij je het meest prettig voelt. Welke zalf je ook kiest, lees altijd eerst even de bijsluiter voordat je het gaat gebruiken.