Beste middel tegen wintertenen?

Heb je last van wintertenen en wil je weten wat het beste middel tegen wintertenen is?

Het hebben van wintertenen is erg lastig. De wetenschap is er namelijk nog niet helemaal achter waarom je last krijgt van deze aandoening. Het is wel bekend wat wintertenen zijn. Ook is bekend dat het door koude wordt uitgelokt.

Helaas zijn wintertenen zelf niet te genezen. Grote kans dat je er vaker in je leven mee te maken krijgt. Gelukkig kun je met allerlei tips en middeltjes wel de symptomen die bij wintertenen horen, genezen. En dat is het belangrijkste om te weten! Hoe kom je van die klachten af? Lees verder voor de verschillende middelen tegen wintertenen.

Allerlei smeersels

Wintertenen kunnen een erg jeukende huid veroorzaken. Met verschillende zalfjes kun je de jeukende huid bestrijden. Een jeukende huid bestrijden is erg belangrijk. De aangedane huid wordt namelijk erg gevoelig, en als je gaat krabben, wordt alles alleen maar erger. De meeste zalfjes bestrijden ook zwelling, pijn en irritatie.

Er zijn veel mensen die baat hebben bij smeersels. Het is alleen niet wetenschappelijk bewezen dat de zalven werken. Maarja, als het werkt, werkt het…Voordeel van zalfjes, is dat je voor de meeste geen doktersrecept nodig hebt. Lees wel altijd eerst even de bijsluiter voordat je een zalf gaat gebruiken.

Huismiddeltjes

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat je in de keuken behoorlijk wat geneeskrachtige middeltjes hebt liggen. Wist je bijvoorbeeld dat rauwe aardappel met een beetje zout de jeuk kan verminderen? Lees hier meer over bruikbare middeltjes uit de keuken.

Medicijnen

Je kunt wintertenen ook laten behandelen met medicijnen. Helaas geven medicijnen ook bijwerkingen. Medicijnen worden daarom alleen gebruikt als laatste redmiddel. Voor de medicijnen heb je een doktersrecept nodig.

Het beste middel

Het belangrijkste middel tegen wintertenen is eigenlijk ook de makkelijkste: warmte! Houd je voeten warm, maar verwarm ze niet aan de verwarming! Ook zwetende voeten zijn niet goed. Gewoon lekker warm, maar niet te heet is de juiste temperatuur. Hiermee zorg je ervoor dat de klachten niet erger worden, maar ook dat het niet meer terugkomt. Houd je voeten ook warm wanneer je geen last (meer) hebt van de klachten. Hiermee voorkom je dat je klachten terugkomen.